بررسی انواع چسب ساختمانی ، کاربردها و مزایا



بررسی انواع چسب ساختمانی ، کاربردها و مزایا

چسب‌های ساختمانی



انواع چسب ساختمانی را می‌توانیم از جمله متریال‌های غیرفلزی معرفی نمود که توانایی اتصال سطوح بر روی یکدیگر به صورت تقریبا دائمی را دارند. علاوه بر این، شایان توجه است که انواع چسب‌های موجود علاوه بر صنعت ساخت و ساز در صنایع متعددی اعم از خودروسازی، الکترونیک، هوافضا و غیره نیز کاربرد دارند.



با این حال، نمی‌توان از کاربرد گسترده‌ای این نوع از چسب‌ها در صنعت ساختمان سازی چشم پوشی کرد. ما در این مطلب قصد داریم به معرفی، چسب‌های ساختمانی، مزایا و معایب آن‌ها و در نهایت معرفی برخی از انواع آن‌ها بپردازیم.



مزایای چسب‌های ساختمانی



از سال 1950 میلادی با پیشرفت صنایع شیمیایی و پلاستیک، طیف وسیعی از مواد مصنوعی از جمله چسب‌های رزین، پلاستیک و سنتزی تولید و به بازار عرضه شد. استفاده از چسب‌های ساختمانی مزایای بسیار زیادی دارند، در ادامه این بخش قصد داریم به معرفی مزایای استفاده از چسب‌های ساختمانی بپردازیم.




  1. با استفاده از چسب در مصالح ساختمانی می‌توان انواع مصالح مختلف اعم از بتن، چوب، شیشه، سرامیک و غیره را به یکدیگر متصل کرد.

  2. اتصال با چسب‌های ساختمانی از جمله بهترین روش‌ها برای مونتاژ سطوح بزرگ است.

  3. نحوه استفاده از چسب‌های ساختمانی نسبت به سایر روش‌های اتصال مانند جوشکاری یا پرچ کردن آسان‌تر است‌.

  4. بهترین روش برای ساخت ساندویچ پانل‌ها، پنچره‌های دو جداره و تخته‌های کامپوزیت استفاده از انواع چسب‌های مصالح ساختمانی است.

  5. استفاده از چسب ساختمانی به خاطر انعطاف پذیری بالایی دارد، سبب به وجود آمدن یک سطح یک دست، زیبا و انعطاف پذیر می‌شود.

  6. استفاده از چسب‌های ساختمانی افزایش مقاومت مکانیکی را به همراه دارد.

  7. استفاده از انواع چسب‌های ساختمانی نسبت به سایر مصالح مورد استفاده برای اتصال، به هزینه کمتری نیاز دارد.

  8. چسب‌های ساختمانی در برابر خوردگی مقاوم هستند.

  9. چسب‌های ساختمانی در برابر آب مقاوم و نفوذ ناپذیری هستند.



معایب چسب‌های ساختمانی



استفاده از انواع چسب ساختمانی علاوه بر مزایای، معایبی نیز دارد. در ادامه این بخش به معرفی این معایب می‌پردازیم.




  1. در برخی موارد سطح اتصال تمیز نخواهد بود.

  2. استفاده از چسب نیاز به نیروی انسانی متخصص دارد.

  3. برخی از جسب‌ها در برابر حرارت مقاومت نسبتاً پایینی دارند.

  4. زمان نسبتاً زیادی برای خشک شدن و سخت شدن چسب‌های ساختمانی احتیاج است.

  5. چسب‌های ساختمانی در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت نسبتاً پایینی دارند.



انواع چسب‌ ساختمانی



چسب ورق برجسته



چسب‌های ساختمانی دارای انواع متعددی هستند که برخی از آن‌ها به صورت طبیعی و برخی دیگر با طی کردن فرآیندهای مصنوعی تولید می‌شوند. علاوه بر این متناسب با نوع چسب، قابلیت‌ها و ساختارهای شیمیایی، هرکدام از انواع چسب‌ها در بخش‌های مختلفی از ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه این بخش قصد داریم به معرفی انواع چسب‌های ساختمان بپردازیم. 



1. چسب اپوکسی



چسب ساختمانی اپوکسی از جمله متنوع‌ترین و پرکاربردترین انواع چسب‌های مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز به شمار می‌آید. چسب‌های اپوکسی با تعداد زیادی از لایه‌های متعدد سازگار بوده و به سبب خواص بی‌شماری که دارند، گزینه مناسبی برای اتصالات دائمی هستند.



2. چسب زرین



چسب زرین یکی دیگر از چسب‌های پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است. چسب‌های رزین از قابلیت اتصال بالایی برخوردار هستند و در انواع پودری، مایع، امولسیون و اسپری تولید و به بازار عرضه می‌شوند. علاوه بر این، کاربرد چسب‌های رزین در صنعت ساخت و ساز بسیار زیاد بوده و در اتصال مصالح مختلف اعم از  فلز، سرامیک، شیشه و چوب مورد استفاده قرار می‌گیرند.



3. انواع چسب ساختمانی، چسب اکرلیک



چسب‌های اکرلیک از جمله انواع چسب ساختمانی هستند که گزینه بسیار مناسبی برای اتصال سازه‌هایی که طراحی خاصی دارند، به شمار می‌آیند. لازم به ذکر است که طیف گسترده‌ای از چسب‌های اکرلیک موجب اتصال ساختارهای چند لایه بدون نیاز به پرچ یا جوشکاری می‌شوند. چسب‌های اکرلیک مقاومت بسیار زیادی در برابر ترک خوردگی، ضربه داشته و در برابر تغییرات دمای و انعطاف پذیری نیز سازگار هستند.



4. چسب برای اتصال چوب کامپوزیت



چوب یکی از سازگارترین متریال‌ها و یک منبع قابل بازیافت و تجدیدپذیر در بین مصالح ساختمانی به شمار می‌آید. استفاده از چسب چوب کامپوزیت بسیار آسان و مناسب با هوای داخل محیط خانه است. همچنین، از آنجایی که در صنعت ساختمان سازی چوب‌های کامپوزیت از طریق الوارهای چندلایه به یکدیگر متصل می‌شوند، در نتیجه به یک چسب محکم و با عملکرد قوی احتیاج است.



5.انواع چسب ساختمانی، چسب ساختمانی پلیمری



چسب‌های ساختمانی پلیمر با طی کردن یک فرآیند مصنوعی تولید می‌شوند. از این نوع چسب‌های ساختمانی به طور گسترده در انواع پروژه‎های ساخت و ساز استفاده می‌شود. از جمله مزایای استفاده از چسب پلیمری می‌توان به انعطاف پذیری بالا، تحمل بارهای ساختمانی و قدرت چسبندگی بالایی این محصول اشاره کرد.



چسب‌های پلیمری گزینه بسیار مناسبی برای چسباندن سرامیک و کاشی به دیوارهای بلوکی هستند. با این حال لازم است بدانید که متاسفانه این چسب در دمای بالا شل شده و مقاومت آن کاهش می‌یابد.



6.چسب حرارتی HMA



چسبهای ساختمانی حرارتی HMA یکی از انواع چسب‌های ساختمان هستند که از طریق یک تفنگ دارای حرارت مورد استفاده قرار گرفته و کارایی نسبتاً زیادی در صنعت ساخت و ساز دارند. علاوه بر این، در ترکیب این نوع از انواع چسب‌ ساختمانی، اجزای بخار شدنی وجود دارد که در مرحله خشک شدن مصالح از چسب خارج و حذف می‌شود. از جمله مزایای چسب حرارتی HMA می‌توان به تاریخی انقضای طولانی آن اشاره کرد.



7. چسب ورق برجسته



چسب‌های ورق برجسته گزینه بسیار ایده‌آلی برای چسباندن ورق‌های برجسته به سقف‌ها و دیوارها به حساب می‌آیند. از ورق‌های برجسته به طور معمول در ساختمان‌های تجاری و صنعتی و با هدف افزایش عایق حرارتی و صوتی ساختمان استفاده می‌شود.



8. انواع چسب ساختمانی: چسب فوم پلی‌اورتان



چسب‌های فوم پلی‌اورتان انتخاب منحصر به فردی برای چسباندن و عایق‌ کردن مواد ساختمانی مانند پنل‌های عایق حرارتی، پنل‌های ساندویچی و لوله‌های الکتریکی محسوب می‌شوند. چسب‌های فوم پلی‌اورتان از طریق یک واکنش شیمیایی فوم تولید کرده و در نهایت به شکل یک عایق حرارتی و صوتی به شکل جامد در می‌آید.



9. انواع چسب ساختمانی، چسب‌های سیلیکون



چسب‌های سیلیکون



از آنجایی که این نوع از چسب‌های ساختمانی بر پایه سیلیکون هستند، در نتیجه، گزینه مناسبی برای ایجاد اتصالات ضد آب و ضد رطوبت در ساختمان‌ها به شمار می‎آیند. از این نوع چسب‌ها می‌توان برای نصب و روکش لوله‌ها، نصب سینی‌های رطوبت‌گیر و آب‌بندی سطوح استفاده کرد.



سخن پایانی



ما در این مطلب تلاش کردیم تا به طور کامل به معرفی هر آنچه که لازم است در مورد انواع چسب‌های ساختمانی بدانید، بپردازیم. اگر شما نیز در این مورد سوال یا اطلاعاتی دارید، لطفاً در قسمت نظرات با ما و مخاطبانمان به اشتراک بگذارید.